Első körben elmondanám, hogy bár itthon minden nap mozgok (hastánc, RTM), hetente egy alkalommal eljárok csoportos hastánc órára, és alkalmanként jár hozzám RTM oktató, aki ellenőrzi, hogy az előírt gyakorlatokat helyesen kivitelezem-e, kifejezetten edzeni nem edzettem cirka 14 éve. Szóval mondhatjuk, hogy az a mozgásforma és edzési módszer, amit az InfraSlimX képvisel, igen távol áll tőlem.

Ennek fényében igazából nem nagyon tudtam, mire számítsak, amikor először befeküdtem az infrabiciklibe.

Először is rá kellett jönnöm, hogy egyelőre nem tudom csak úgy magamat „berakni”, szükségem van segítségre ahhoz, hogy használni tudjam az InfraSlimx-et. Szerencsére a férjem éppen itthon tölti éves szabadságát, segített nekem a neoprén szoknyát csatlakoztatni az infrabiciklihez. Erre azért van szükség, hogy a vákuum az InfraSlimX belsejében kialakulhasson bekapcsoláskor. Kényelmesen el tudtam helyezkedni, félelmem, hogy gerincbántalmam hátráltatni fog az infrabicikli használatában, feleslegesnek bizonyult.

A mikor minden előkészületen túl voltam,  bekapcsoltam az InfraSlimX-et, beállítottam a tekerési nehézséget (intenzitást) 5, az infra hőfokát 45°C, és a vákuum erősségét 4 bar értékekre, tekintve, hogy kezdőként nem akartam túlerőltetni magam, hanem olyan beállítást eszközöltem, amiről éreztem, végig tudom csinálni vele a 45 percet.

Az első tíz perc a bemelegítési szakasz volt számomra, utána felvettem egy olyan tempót, ami tarthatónak bizonyult, de megdolgoztatta az izmaimon kívül a szívemet és a tüdőmet is, ahogyan azt egy tisztességes kardio edzésnek tennie kell.

A funkciók közül első dolgom volt bekapcsolni a kollagén-fényterápiát, hogy az izületeimnek segítsek egészségesen végigcsinálni ezt az edzést. A kollagén fényterápia a sejtek regenerálódásában, a porcépítésben, a bőrünk szebbé tételében is jelentős szerepet játszik.

Ezután következett az oxigénterápiás funkció bekapcsolása. Mivel a napi magnézium bevitelem mellett is hajlamos vagyok a különféle lábgörcsökre, így számomra ez a funkció is kihagyhatatlan. A szervezet oxigénellátottságának növelésével ugyanis ezek a görcsök megelőzhetőek.

Az aromaterápiás funkció a bőrömön keresztül felszívódó levendulavíz bőrszépítő, gyulladásgátló hatásán túl egy frissítő élmény is, ugyanis a lábaimnak kellemes érzetet ad, amikor az InfraSlimX belső terébe permetezi a beépített szórófej.

Az ózonterápiát az edzés vége előtt 20 perccel 10 percre kapcsoltam be, úgy gondoltam, ennyi elég ahhoz, hogy kifejtse jótékony hatását a fertőtlenítő, baktérium-, vírus-, és gombaölő, gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító, izomregeneráló, és még számos jó tulajdonsággal bíró ózon. Ennek eredményeképpen, bár éreztem, hogy a combjaim most erősen igénybe lettek véve, azért volt rá esélyem, hogy az izomláz másnap nem kibírhatatlanul tör majd rám!

A 45 perc leteltével az InfraSlimX leállt, a vákuum engedett, az én érzésem pedig egy pillanatra azokéhoz volt hasonlatos, akik hirtelen elkezdenek zuhanni. Szerencsére ez nagyon rövid ideig tartott, de úgy, hogy nem számítottam rá, bizony nem volt valami kellemes… Legközelebb már tudni fogom, mi következik, nem ér váratlanul, úgy biztosan jobb lesz. Hosszú távon pedig biztosan hozzászokik az ember. 

Az edzés után lezuhanyoztam, mert szó mi szó, leizzad az ember rendesen, dehát a jó edzés ezzel is jár. Utána eltöltöttem 30 pihentető percet a masszázságyon, a hullámmasszázs gép applikátoraival a lábamon, hogy segítsek szervezetemnek a felszabadult salakanyagok deportálásában, és minimalizáljam az izomláz kialakulásának esélyét.

Mindent összevetve azt kell mondjam, igen jól éreztem magam edzés után, fájdalmat nem éreztem sem aznap, sem másnap, viszont érezhetően megdolgoztattam a testemet, és a bőröm már az első edzés után egyenletesebb, szebb lett.

Kapcsolódó szolgáltatások

InfraSlimX - infrabicikli

Az InfraSlimX vákuumos fekvő infrabicikli olyan eszköz, mely összetett segítséget nyújt ha formálódni, fogyni, edzeni vágysz.

Alkotóelemei a kerékpár, az infrasugárzók, vákuumozható belső tér, kollagén-fényterápia, aromavíz-adagolótartály, oxigénterápiás berendezés, ózonterápiás funkció.

Különböző összetevőinek köszönhetően hatékony zsírégető, bőrfeszesítő, csökkenti a cellulit okozta tüneteket, javítja a keringést, növeli az állóképességet és nagyban hozzájárul a salaktalanításhoz, felgyorsítva a méregtelenítési folyamatokat.