Hullámmasszázs – Dr.Life!

Mikor ajánlom neked a Dr.Life hullámmasszázs gép használatát?

 • Elsősorban prevenciós céllal, az egészséges nyirok-és vérkeringés megőrzése, támogatása céljából, ezzel elkerülendő a kellemetlen tünetek, esetleges megbetegedések kialakulása.
 • Ha szeretnéd támogatni az immunrendszered vér-, és nyirokkeringésed normalizálódása által.
 • Amennyiben már jelentkezik időnként nehézláb érzés, lábdagadás, enyhe ödéma.
 • Cellulitos tünetek esetén (narancsbőr, a test többi részéhez képest hidegebb bőrfelületek a comb-, csípő-, fenéktájékon, érzékeny, esetenként enyhén fájdalmas kötőszöveti területek)
 • Amennyiben körfogat-, és/vagy testsúlycsökkenést szeretnél elérni és az ennek céljából kiválasztott módszert hatékonyabbá tennéd.

A nyirokkeringés lelassulása már jóval előbb elkezdődik, mint hogy érezhető, látható formái lennének. Eleinte nem okoz különösebb panaszt, ezért időben nem is ismerik fel és nem kezdik el kezelni sem. Látszólag egészséges és egyébként akár vékony személynél is figyelhetünk meg hasban és lábakban nyirokpangást!

A nyirokkeringés zavarának jele lehet: 

 • A has körfogatának megnövekedése
 • Szemek alatti táskás duzzanatok
 • Boka körüli duzzanat
 • Menstruáció előtt ödémásodás, vizesedés.

Ha a sejtek anyagcseréje során termelődött salakanyagok eltávolítása krónikusan és tartósan lelassul, ez betegségek táptalajává válhat. A nyirokpangás késői, előrehaladott stádiumai a limfödéma, illetve a lipödéma (a felszaporodott zsírszövetben pangó nyirokfolyadék). A nyirokáramlás lelassul, az áramlás zavarait okozhatják akár műtétek, gyulladások, daganatok, a leggyakoribb ok azonban a mozgásszegény életmód. Míg a vért a szív pumpáló ereje tartja mozgásban, a nyirokkeringésnek nincs ilyen pumpája, hanem két dolog tudja mozgásban tartani: a légzés és az izmok összehúzódása, vagyis a mozgás. A nyirokkeringés zavarai mindenekelőtt tehát civilizációs probléma, helytelen életmódunk következtében alakul ki.

Mivel az immunrendszerünk milyensége igen meghatározó abban, hogy mennyire vagyunk védettek a betegségekkel szemben, ilyen minőségében a hullámmasszázs kifejezetten hasznos az egészség megőrzésében és a betegségek megelőzésében.

A nyirokkeringés meggyorsítása önmagában is elég ahhoz, hogy nagymértékű, centiméterekben is mérhető „fogyást” könyvelhessünk el!

Dr.Life hullámmasszázs gép

A Dr.Life hullámmasszázs gép egy úgynevezett  kompressziós terápiás eszköz, amely a test nyirok-, és vérkeringését intenzíven befolyásolja. Használatával szervezeted anyagcsere folyamatait gyorsíthatod fel, ezáltal jelentősen javíthatsz általános egészségi állapotodon. A méregtelenítés beindításával, a szövetekben pangó salakanyagok, zsírok, nyirokfolyadék nyirokerekbe való felvételével és elszállításával a kiválasztószervekhez, ideális feltételeket biztosítunk a sejtek megfelelő működéséhez. Ezáltal a szükséges élettani folyamatok, többek között a különböző, erre szolgáló módszerek hatására beinduló zsírégetés is hatékonyabban zajlik le. 

A hullámmasszázs rendszeres használata során végtagjaid felszabadulnak, megkönnyebbülnek és egyre pihentebbé válnak. A fizikai javulás mellett a lábaid esztétikai képe is folyamatosan javul, a duzzanat és a narancsbőr tünetei mérséklődnek! A felfúvódó kamrák által előidézett kellemes masszázs hatására a teljes nyirokfolyadék keringés, a vérkeringés, és az izomzat mikrocirkulációja egyaránt javul, feszültségei csökkennek.

Ha sportolás, sportsérülés, hosszú repülőút után jól esne egy kis rekreációs masszázs, bízd magad nyugodtan a hullámmasszázsra. Helyreállítja  megfáradt lábaidat, alaposan átmasszírozva és felfrissítve őket.

Hullámmasszázs előtti konzultáció

Első alkalommal egy állapotfelméréssel kezdünk, mely során kizárunk minden olyan tényezőt, amely miatt ellenjavallt lenne a hullámmasszázs alkalmazása. Elmondod, mi a célod, milyen esetleges problémákat szeretnél megoldani a segítségével. Ennek megfelelően együtt összeállítunk egy tervet, elmondom, milyen életmódbeli változtatások szükségesek a nagyobb hatékonyság érdekében.

Ezeket hozd magaddal:

 • legalább 0,5 l szénsavmentes víz
 • pamut zokni
 • vékony pamut hosszú nadrág(leggings)
 • pamut póló

Amiket biztosítok számodra:

 • papucs
 • törölköző

A hullámmasszázs menete

Félig fekvő helyzetben elhelyezkedsz az ágyon. Rád helyezem a hullámmasszázs gép számodra szükséges applikátorait. Beállítom a masszázs módját, idejét a gépen, és elindítom azt. A hullámmasszázs ideje alatt általad hozott eszközön hallgathatsz zenét, nézheted kedvenc sorozatodat, olvashatsz, pihenhetsz, relaxálhatsz, esetleg felrakhatsz egy arcpakolást is.

A masszázs egész ideje alatt a közeledben tartózkodom, amennyiben a kompressziós nyomást túl erősnek éreznéd, állítok rajta, bármi egyéb kellemetlenséget tapasztalsz, rögtön a segítségedre leszek.  

A hullámmasszázs végén átbeszéljük a tapasztalatokat, a teendőket a következő alkalomig, kiválasztjuk a számodra ideális időpontot. Egészséges emberek a hullámmasszázst minden megkötés nélkül, kúraszerűen vehetik igénybe! Az intenzív hatás miatt heti 2-3 alkalomnál több nem ajánlott!

Fontos!

Ahhoz, hogy a hullámmasszázs maximálisan ki tudja fejteni jótékony hatását, figyelni kell a bőséges folyadékbevitelre. A salakanyagok csak úgy tudnak távozni a szervezetből, ha a vizeletkiválasztás is fokozódik. Ennek érdekében, és a távozó folyadék pótlásához jelentős mennyiségű szénsavmentes vízre van szükség. Legalább 1l vízzel kell többet inni, mint amennyit átlagosan fogyasztasz. 

A hullámmasszázs hatására a vizeletkiválasztás felgyorsul, vizeleted színe sötétebb, illata erősebb, mennyisége bővebb lehet. A masszázst követően minden esetben használd a mellékhelyiséget mielőtt a szalont elhagynád, nehogy kellemetlen meglepetésként érjen egy hirtelen vizelési inger útközben.

Kapcsolódó tartalmak

Figyelj az ellenjavallatokra! Masszőr, kozmetikus…

Bár mindenkit, aki először jelentkezik be hozzám bármelyik szolgáltatásomra, igyekszem kikérdezni már a telefonban, alkalmanként belefutok, hogy itt derül ki számomra, olyan probléma áll fenn a vendégemnél, ami miatt meg kell tagadnom tőle az általa választott...

InfraSlimX infrabicikli élménybeszámoló

Első körben elmondanám, hogy bár itthon minden nap mozgok (hastánc, RTM), hetente egy alkalommal eljárok csoportos hastánc órára, és alkalmanként jár hozzám RTM oktató, aki ellenőrzi, hogy az előírt gyakorlatokat helyesen kivitelezem-e, kifejezetten edzeni nem...

Klimatizált masszázs és alakformáló szalon

Szalonomat úgy alakítottam ki, hogy a hőmérséklet mindig az éppen aktuális tevékenységhez optimálisan beállítható legyen. A fűtésről egy tized fok pontossággal állítható termosztát gondoskodik, nyáron a nagy melegben pedig a helyiséget oly módon hűtjük, hogy a bent...

Vélemény az InfraSlimX infrakerékpárról

Kipróbáltattam a férjemmel az újonnan beszerzett  InfraSlimX infrakerékpárt. Megkértem, hogy mint férfi írjon róla nekem pár sort. Hát, meglepett… az alábbit írta... InfraSlimX vélemény a férjemtől Először is szeretném megköszönni, hogy ismét munkát adsz nekem! Kedves...

Az aromaterápia jelentősége bőröd szempontjából

Aromavíz-permetező tartályának köszönhetően az ISX személyes igényed szerint orvosi levendula-, citromfű-, damaszkuszi rózsa aromavizet juttat a bicikli lezárt terébe, bőrödön keresztül ezek felszívódnak, s szervezetedben kifejtik jótékony hatásukat. Az orvosi...

Ózonterápia

Az ózon növeli a szöveteid oxigénellátását, oxidálja ereidben lévő esetleges lerakódásokat, és kitisztítja a véredényeidet. Sokoldalú felhasználási lehetőségei között szerepel a sebgyógyítás és fertőtlenítés. Bőrstimuláló hatása eredményes a ránctalanításban és a...

Dr. Life hullámmasszázs gép

Kapcsolódó szolgáltatások

Nyirokkeringést támogató masszázs

Amellett, hogy segít szervezetednek a méreganyagok kiürítésében, és ezáltal a tünetek csökkennek, elmúlnak, fizikailag jobban érzed magad, a stresszes életmód okozta lelki tünetek is enyhülnek, szellemileg is kipihent,  felfrissült leszel a 60/90 perces kezelés után.

InfraSlimX - infrabicikli

Az InfraSlimX vákuumos fekvő infrabicikli olyan eszköz, mely összetett segítséget nyújt ha formálódni, fogyni, edzeni vágysz.

Alkotóelemei a kerékpár, az infrasugárzók, vákuumozható belső tér, kollagén-fényterápia, aromavíz-adagolótartály, oxigénterápiás berendezés, ózonterápiás funkció.

Különböző összetevőinek köszönhetően hatékony zsírégető, bőrfeszesítő, csökkenti a cellulit okozta tüneteket, javítja a keringést, növeli az állóképességet és nagyban hozzájárul a salaktalanításhoz, felgyorsítva a méregtelenítési folyamatokat.