Abonyi Orsi dietetikus, táplálkozástudományi szakember

Abonyi Orsi

Dietetikusként szakmám egyértelműen a hivatásom is, amit úgy gyakorlok, hogy a prevenciót előtérbe helyezve segítsek a hozzám fordulóknak egészségi állapotuk megőrzésében, szükség esetén pedig annak javításában.

Alapképzettségem dietetikus, 2010-ben diplomáztam a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi karán, majd 2016-ban diplomáztam a mesterképzésen  okleveles táplálkozástudományi szakemberként. Dietetikusként 2011 óta tevékenykedem, 4 éve vállalkozó dietetikusként.

Vallom, hogy az egészségünk megóvása mindenkinek kiemelt jelentőséggel kéne, hogy bírjon, hiszen a problémákat megelőzni lényegesen egyszerűbb, mint egy már kialakult egészségügyi  állapotromlást kezelni.

Főbb szakterületeim közé tartoznak a testsúlycsökkentés, szoptatás utáni súlyvesztés, sport melletti táplálkozás, a női hormonproblémák diétája, diabétesz, inzulinrezisztencia, táplálékallergiák, intoleranciák diétája, a magas vérnyomás diétája, onkológiai betegségek diétája.

Örömmel fogadtam Enikő megkeresését és felkérését az együttműködésre. Törekvése, hogy hölgyek, elsősorban anyukák részére nyújtson segítséget az egészséges életmód felé vezető úton, nekem is szívügyem.

Preferált részterületeim, melyek diétájának összeállításában segítséget tudok nyújtani a hozzám fordulók számára:

  • Egészséges fogyás, hosszú távon
  • Várandósság, szoptatás alatti étrend, szülés előtti testtömeg visszanyerése
  • Cukorbetegség, terhességi cukorbetegség, inzulinrezisztencia, szénhidrát anyagcserebetegségek
  • Női problémák, változókor
  • Reformtáplálkozás, vegetáriánus, vegán étrend
  • Táplálékallergiák, intoleranciák étrendje
  • Daganatos betegségek
  • Szív- és érrendszeri betegségek, magas vérnyomás étrendje
  • Emésztőrendszeri betegségek, IBS

Egyértelműen a fogyókúra területe számomra a legkedvesebb, engem is nagyon feltöltenek a páciensek sikerélményei az életmódváltásuknak köszönhetően.

Hiszem, hogy a diéta nem önsanyargatás kell, hogy legyen, hanem egy összetett életmódváltási folyamat része, melynek segítségével életünk minden területén pozitív változásokra számíthatunk! Egy dietetikus által, állapotfelmérés, konzultáció után összeállított, személyre szóló értend, életmód-tanácsok megfelelő alapot szolgáltatnak az egészségesebb élethez.

Az egyéni szaktanácsadáson túl olvashatjátok cikkeimet, bejegyzéseimet több fórumon, valamint láthattok a televízió képernyőjén is különféle magazinműsorok szakértőjeként, illetve rendszeresen nyilatkozok újságoknak, magazinoknak is.

Médiamegjelenések